home

Mediis logo nieuws

Het tekort aan opvolgers van huisartsen en aan personeel in de huisartspraktijk is in het werkgebied van Mediis, net als elders in het land, een toenemend probleem. Mediis wil verantwoordelijkheid nemen voor optimaal georganiseerde huisartsenzorg waarbij de continuïteit gewaarborgd is. Daarom heeft Mediis Marianne Benders aangenomen als onze beleidsmedewerker toekomstbestendige huisartsenzorg. Zij gaat zich in deze nieuwe functie voor jullie bezighouden met:

Continuïteit huisartsenzorg | faciliteren van praktijkovernames en huisvesting door:

  • Het bij elkaar brengen van vraag naar- en aanbod van huisartspraktijken.
  • Projectbegeleiding van nieuwe locaties.
  • Bemiddelen tussen financiers en verhuurders bij specifieke projecten.

Optimalisatie huisartsenzorg | ondersteunen van huisartspraktijken bij praktijkvoering, instroom/behoud van personeel en taakdelegatie door:

  • Het in kaart brengen van bedrijfsvoering en personeelsproblematiek bij huisartsen en samenwerking, samen met het bestaand netwerk van praktijkmanagers.
  • Het zoeken naar regio-brede oplossingen, zoals taakdelegatie en het uitbreiden van carrièremogelijkheden van praktijkmedewerkers, relaties onderhouden en projecten initiëren in samenwerking met opleidingsinstituten.

Wie is Marianne Benders?

Marianne BendersMijn naam is Marianne Benders en ik ben vanaf 15 april in dienst als beleidsmedewerker toekomstbestendige huisartsenzorg met de focus op facilitering van de praktijken op het gebied van huisvesting en arbeidsmarkt.

Voor sommigen van jullie ben ik een bekend gezicht, omdat ik de afgelopen negen jaar werkzaam ben geweest bij Zorggroep Krimpen, een huisartsencoöperatie van vijf praktijken in Krimpen aan den IJssel. Naast financiën heb ik de vijf praktijken gefaciliteerd op velerlei onderwerpen waaronder huisvesting en arbeidsmarkt.

Deze ervaring en mijn bedrijfseconomische achtergrond neem ik mee, en ga ik inzetten bij Mediis. Om goed te kunnen faciliteren vind ik een prettige samenwerking en korte lijntjes belangrijk. Mijn ervaring is, dat elkaar goed kennen de samenwerking makkelijker maakt. Ik verheug mij er dan ook op om de komende tijd met jullie kennis te maken en met elkaar te werken aan behoud van essentiële goede huisartsenzorg.

Wie ben ik privé? Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag in de natuur, bespeel ik muziekinstrumenten en als sport, rij ik op mijn elliptigo door de polder.

 

­