Vacature icoon vacactures

Omdat meer en meer hulpvragen rondom geestelijke gezondheidszorg op de schouders van huisartsen terechtkomen, werken de bij Mediis aangesloten huisartsenpraktijken steeds vaker samen met een POH-GGZ in hun praktijk.

De huisartsen GGZ van Mediis is meestal doorlopend op zoek naar bevlogen en deskundige collega’s. Momenteel zijn wij echter in de gelukkige omstandigheden dat er geen vacatures zijn voor POH-GGZ. Een open sollicitatie sturen mag natuurlijk altijd. Lees hieronder aan welke eisen je moet voldoen en of het zinnig is om een open sollicitatie te sturen.  

vacature | POH-GGZ

Opleiding

Om als POH-GGZ aan de slag te gaan, heb je naast een relevante beroepsopleiding op minimaal HBO-niveau, en voldoende werkervaring ook een erkende POH-GGZ-opleiding nodig. In het belang van goede patiëntenzorg plaatst Mediis alleen POH-GGZ met aantoonbare en actuele ervaring binnen de GGZ. 

In september 2024 start Mediis pas weer met opleidingstrajecten. Sollicitatiegesprekken daarvoor voeren we in april en/of mei 2024.

Leerwerktraject

Ook als je nog niet voldoende ervaring hebt, omdat je aan het begin van jouw (tweede) zorgcarrière staat, ben je bij ons aan het goede adres. Mediis heeft jaarlijks een paar interessante leerwerkplekken beschikbaar. Je moet een erkende Post-HBO opleiding POH-GGZ (gaan) volgen om in aanmerking te komen. De toelatingseisen voor de opleiding staan vermeld in het kwaliteitsregister POH-GGZ | 3.1

Enthousiast geworden en voldoe je aan de eisen? mail of bel met José / j.oostendorp@mediis.nl  of 0182 - 369200 

Ervaringen uit de praktijk

Geïnteresseerd in wat onze collega's jou graag willen vertellen over het werk als POH-GGZ bij Mediis? Bekijk dan onderstaande ervaringen uit de praktijk. 

Let op icoon vacature POH GGZKlik op een naam, en lees het hele verhaal.  Daarna kun je met de grijze balk onderaan naar het vorige of volgende verhaal. 

Voor mij is het allerbelangrijkste dat al onze POH's-GGZ met plezier naar hun werk gaan en samen met de huisarts goede huisartsen GGZ-zorg kunnen leveren. Door ons kunnen zij rekenen op een goede netwerksamenwerking met partners in het sociaal domein, BGGZ en SGGZ.

Naast mijn werk als POH-GGZ in de huisartsenpraktijk werk ik in het GGZ-team op het kantoor van Mediis. Op deze manier gebruik ik mijn ervaring uit de dagelijkse praktijk bij de ontwikkeling van kwaliteit en het invullen van de scholingsbehoefte. 

In 2018 ben ik bij Mediis gestart als POH-GGZ. De cultuur bij Mediis is informeel, de communicatielijnen zijn kort en er wordt veel waarde gehecht aan persoonlijk contact. Ik voelde me dan ook al snel thuis. 

Voor het laatste stuk van mijn carrière wilde ik nog wel een switch maken. Ik wist niet zeker of het werk van een POH-GGZ echt iets voor mij was. Daar kwam ik snel achter toen ik een dagdeel mee kon lopen met een ervaren praktijkondersteuner GGZ. Het leek me echt heel boeiend werk. Om aan de slag te kunnen moest ik wel de Post HBO | POH-GGZ volgen. 

Zes jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in de zorg. In mijn vorige baan had ik te maken met ernstige psychiatrische problematiek, een hoge werkdruk en onregelmatige werktijden. Dat werd me te gek. Ik kwam uit bij Mediis. Hun manier van werken, sprak mij erg aan.

Wij werken al een aantal jaar met praktijkondersteuners GGZ van Mediis. Dit bevalt uitstekend. De lijnen zijn kort en de kwaliteit is hoog. De POH-GGZ is een onderdeel van onze praktijk geworden. Een POH-GGZ van Mediis werkt zelfstandig en registreert zelf, rechtstreeks in ons huisartseninformatiesysteem | HIS.

Onze praktijkondersteuners GGZ

Foto GGZ teamDit zijn je toekomstige collega's! De ruim 35 praktijkondersteuners in dienst bij Mediis zorgen voor de opvang en begeleiding van patiënten met psychische klachten in de huisartsenpraktijk.

De focus ligt op probleemanalyse, ondersteuning, begeleiding, kortdurende behandeling en indien nodig verwijzing van patiënten met psychische, psychosomatische en psychosociale problematiek, naar het sociale domein, de GBGGZ of de SGGZ. 

Het huisartsen GGZ-bureauteam 

Mediis heeft voor de huisartsen GGZ een eigen bureauteam ter ondersteuning van de praktijkondersteuners. Het bureauteam zorgt ervoor dat de huisartsen en praktijkondersteuners hun deskundigheid en die van hun netwerkpartners maximaal inzetten.

Kom je straks bij Mediis werken, dan kun jij er op rekenen dat zij er alles aan doen om jou, en de huisartspraktijk waar je werkt, optimaal te faciliteren door:

  • Een goede match en tevredenheid over de samenwerking tussen huisarts en POH-GGZ
  • Consultondersteuning op maat
  • Goede relaties met samenwerkingspartners
  • Gezelligheid en samenhorigheid

José is de coördinator van het GGZ-bureauteam, en stuurt de praktijkondersteuners aan. afbeelding advertorial vacaturekrant MediisMet kaderarts Nelly en POH-kwaliteit, Onno vormt zij het bureauteam. Zij worden ondersteund door onder andere Piëck voor administratie & HR, Tessa voor beleid, Marjolein voor scholing en Anita voor financiële zaken. Je kunt ze allemaal vinden op de pagina 'wie doet wat'

Lees hiernaast het enthousiaste verhaal van Onno over zijn werk als POH-GGZ kwaliteit bij het Huisartsen GGZ-bureauteam.

Ontwikkelmogelijkheden

scholings icoon cursuskalenderKwalitatief goede zorg kunnen leveren, vraagt om medewerkers die zich blijven ontwikkelen. Mediis moedigt het blijven leren aan. Je kunt rekenen op:

  • Een ruim incompanyprogramma & een individueel budget
  • Begeleide intervisie & coaching 
  • Ontwikkeling van handvatten voor in de praktijk op relevante thema’s zoals probleeminventarisatie | kind & jeugd | relatiecoaching | ADHD & EPA 
  • Consultondersteuning zoals het zorgprogramma GGZ, een groepsaanbod voor patiënten | TeleGGZ | online vragenlijsten | E-health - Therapieland | consultatie mogelijkheid volwassenen en de K&J psychiater.  
­