ICT en e health nieuwsVIP Samenwerken is een communicatiemiddel gekoppeld aan het HIS. Met VIP Samenwerken, ook wel het Netwerk Informatie Systeem | NIS genoemd, wisselen zorgverleners gemakkelijk en veilig berichten uit met het zorgnetwerk rondom patiënten. Dit zorgnetwerk kan bestaan uit verschillende zorgverleners, en als dat wenselijk is ook uit patiënten.

Hiervoor kunnen zorgverleners het webportaal en de app van VIPLive gebruiken en de patiënten of mantelzorgers de app spreekuur.nl. Naast het uitwisselen van berichten kunnen zorgverleners een plan opstellen over of met de patiënt, en kunnen zowel patiënten als wijkverpleegkundigen thuismetingen bijhouden en delen met betrokken zorgverleners.

Bij ons in de regio

Mediis is in 2022 in samenwerking met Topicus en DigiDok een pilot gestart om de huisartspraktijken met hun samenwerkingspartners te ondersteunen om VIPLive als een hulpmiddel in te zetten voor ouderenzorg. Er werd veel gecommuniceerd via telefoon en mail. Dit kost veel tijd en is vaak niet beveiligd. Doel van de pilot is om tot een blauwdruk voor effectieve implementatie te komen voor andere huisartsenpraktijken en hun samenwerkingspartners.

VIPLive wordt al sinds 2018 gebruikt in de ketenzorg | diabetes - COPD en CVRM om samen te werken met diëtisten, podotherapeuten en fysiotherapeuten. Patiënten kunnen via het platform spreekuur.nl meetwaardes | dagcurves glucose en bloeddruk bijhouden en doorgeven. Ook kunnen ze met de app gemakkelijk én veilig berichten en foto’s uitwisselen met zorgverleners.

Informatie icon pagina voor patientenAlgemeen | achtergrondinformatie 

 Informatie icon pagina voor patientenVoor zorgverleners uit de regio

 Informatie icon pagina voor patientenVoor zorgverleners aangesloten bij Mediis

Projectverantwoordelijk bij Mediis

Tessa van Leeuwaarden | beleidsmedewerker

contact

­