online inzage icoon voor projectenVeel kleine chirurgische ingrepen en behandelingen kunnen door de huisarts worden gedaan. Niet elke huisarts verricht alle ingrepen, omdat zij zich niet ervaren genoeg voelen. Wij hebben in de regio Midden-Holland twee gespecialiseerde huisartsen voor deze kleine verrichtingen die hier een speciaal spreekuur voor hebben in Gouda en Bodegraven. 

U hoeft hier niet zelf een afspraak voor te maken. Om naar het spreekuur kleine verrichtingen te worden verwezen, neemt uw eigen huisarts contact op met de specialistische huisarts kleine verrichtingen.

Wat zijn de voordelen voor u?

  • U kunt sneller, lokaal én laagdrempelig worden geholpen dan wanneer u naar het ziekenhuis gaat. 
  • Het scheelt u in de kosten van uw eigen risico, kosten zijn lager bij de huisarts.

Om welke kleine ingrepen gaat het?

Het betreft o.a. een vasectomie, cystes en een oorlelcorrectie en ingegroeide teennagel. Er zijn nog andere ingrepen waarvoor u verwezen kan worden naar dit spreekuur. Uw huisarts bepaalt of u voor uw aandoening naar de gespecialiseerde huisarts of naar het ziekenhuis wordt verwezen. 

Waar en wanneer

De gespecialiseerde huisartsen draaien spreekuren in:

  • Huisartsenpraktijk Ruting & Ybema |  Blekerssingel 41 in Gouda
  • Medisch centrum Bodegraven | Willem de Zwijgerstraat 9-B in Bodegraven  

De behandelingen vinden plaats in behandelkamers waar de huisartsen over de juiste apparatuur beschikken om deze ingrepen hygiënisch en vakkundig uit te voeren. De tijden en dagen waarop een afspraak kan worden ingepland, zijn flexibel en in overleg met u. 

 Informatie icon pagina voor patienten Meer informatie

Voor meer informatie over het doorverwijzen voor kleine chirurgische ingrepen naar een specialistische huisarts neemt u contact op met uw huisartsenpraktijk. Heeft u de contactgegevens niet paraat, gebruik dan het overzicht van huisartsenpraktijken op deze website.


Overzicht huisartsenpraktijken

Bent u verwezen en heeft u een vraag over het spreekuur, graag mailen naar | adminkaderhuisarts@mediis.nl

­