Zelfmetingen jongemanHet meten van uw bloeddruk is van belang om uw gezondheid in de gaten te houden en eventuele medicatie te bepalen. De bloeddruk wordt gemeten omdat u bijvoorbeeld een hoge bloeddruk heeft en medicijnen slikt, of omdat u hart- en vaatziekten wilt voorkomen. Een goede bloeddruk is van groot belang voor een gezond hart en gezonde bloedvaten.

U kunt uw bloeddruk eenvoudig zelf thuis meten en dat kost u maar een paar minuten. Het zelf meten is zeer betrouwbaar, omdat u in uw eigen omgeving het meest ontspannen bent. Het geeft ook direct inzicht en regie over uw gezondheid en leefstijl. Lees hieronder verder over de voordelen van het digitaal doorgeven van uw bloeddruk én hoe u dit zelf het beste kan doen. 

Wat zijn de voordelen? 

  • Meten op momenten dat het u schikt.
  • Minder vaak naar de huisartsenpraktijk.
  • Geen (reis)tijd op de dagen dat er een thuismeting wordt gedaan.
  • Heeft u een thuismeting gedaan, dan is er tijdens een consult meer tijd voor overleg en vragen.

Hoe werkt een digitale thuismeting in drie stappen

Stap 1 | koop een bloeddrukmeter

U heeft een betrouwbare bloeddrukmeter nodig. De huisarts stelt deze beschikbaar, of u kunt er zelf één aanschaffen. Informatie over betrouwbare bloeddrukmeters is te vinden op de website van de Hartstichting:  hartstichting.png

Korting op de Omron M3 Comfort
De huisartsenpraktijken aangesloten bij Mediis adviseren de Omron M3 Comfort. Bloeddrukmeterswebshop geeft 5 euro korting met de kortingscode: mediis. Invullen in de winkelwagen bij het vinkje ‘Ik heb een kortingscode’.

Stap 2 |  meet de bloeddruk

video hartschichtingKlik hiernaast op de video 'Bloeddruk meten thuis' van de Hartstichting voor een duidelijke instructie.

Liever lezen dan een video bekijken? 
Kijkt u dan op deze pagina van de Hartstichting onder de video staan de uitgeschreven instructies. U kunt ook hier klikken en het document met instructies downloaden of uitprinten. 

Onregelmatige hartslag detectie
Let op! De meeste bloeddrukmeters kunnen een onregelmatige hartslag detecteren. Kijkt u hiervoor in de handleiding van uw bloeddrukmeter. Geeft de bloeddrukmeter aan dat u een onregelmatige hartslag heeft? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk.

Stap 3 | leg resultaten vast 

Met uw zorgverlener is afgestemd in welke online patiëntomgeving, u de gemeten bloeddrukwaardes noteert. Verstuur de waardes na het afronden van de metingen. De gemiddelde bloeddruk wordt direct berekend. Klik op de afbeelding van het patiëntenportaal voor instructies, veel gestelde vragen, en om in te loggen, of gebruik de app op uw mobiel. 

Medgemak-MGN UZO.jpeg spreekuur.jpeg

digihulp.jpgHeeft u vragen over uw computer, e-reader, mobiel of het internet?
Komt u er digitaal niet helemaal uit? Neem dan gratis contact op met DigiHulplijn via 0800- 1508 of kijk op www.digihulp.nl

 Stap 4 |  afrondingZelfmetingen_vrouw.jpg

Uw meetwaardes komen na het versturen automatisch binnen in het systeem van de huisartsenpraktijk. De huisarts of praktijkondersteuner verwerkt de uitslagen in uw medisch dossier. Met hen heeft u afspraken gemaakt over wanneer zij naar uw uitslagen kijken, en wanneer u hierop een reactie kan verwachten.

 Informatie icon pagina voor patienten Meer informatie 

Meer informatie over uw bloeddruk vindt u op de website van de Hartstichting. Voor andere vragen neemt u contact op met uw huisartsenpraktijk. Heeft u de contactgegevens niet paraat, gebruik dan het overzicht van huisartsenpraktijken op deze website.

Overzicht huisartsenpraktijken

­