Zelfmetingen jongeman

Het meten van je bloedsuiker is van belang om jouw suikerziekte beter in de gaten te houden en eventuele aanpassingen in je medicatie af te stemmen. Ook geeft het meer inzicht en regie over je leefstijl en suikerwaarden. Op de lange termijn hopen we op die manier complicaties van je suikerziekte te kunnen voorkomen.

Over de voordelen van het digitaal doorgeven van je bloedsuiker en op welke manier dit gaat, lees je hieronder.

Wat zijn de voordelen?

  • Meten op de dagen dat het u schikt.
  • Minder vaak naar de huisartsenpraktijk.
  • Geen (reis)tijd op de dagen dat er een thuismeting wordt gedaan.
  • Heeft u een thuismeting gedaan, dan is er tijdens een consult meer tijd voor overleg en vragen.

Hoe werkt een digitale thuismeting? 

Stap 1 | koop een betrouwbare bloedsuikermeter

Een bloedsuikermeter wordt alleen vergoed als je insuline moet spuiten of moet gaan starten met insuline. Als het zinvol is om zelf een bloedsuikermeter aan te schaffen zal de Praktijkondersteuner je kunnen adviseren welke het beste is voor je. Let op! Een bloedsuikermeter mag niet door meerdere personen gebruikt worden.

Stap 2 | meet je bloedsuikerwaardes

Je kunt je bloedsuiker meten met je eigen bloedsuikermeter. Je huisarts of praktijkondersteuner heeft met je afgesproken welke metingen je doet. Dit kan een eenmalige meting zijn of een 4-punts of 7-punts dagcurve. Dit laatste betekent dat je 4 of 7 keer per dag je bloedsuiker meet. Het kan zijn dat je bent gevraagd om dit gedurende meerdere dagen te herhalen. Op deze pagina van Thuisarts staat meer informatie over diabetes en hoe je zelf je bloedsuikerwaardes meet.

Stap 3 | leg je resultaten vast

Met je zorgverlener is afgestemd in welke online patiëntomgeving je de gemeten bloedrukwaardes noteert. Verstuur de waardes na het afronden van al je metingen. Klik op het patiëntenportaal voor instructies:

Medgemak-MGN UZO.jpeg spreekuur.jpeg

digihulp.jpgHeeft u vragen over uw computer, e-reader, mobiel of het internet?
Komt u er digitaal niet helemaal uit? Neem dan gratis contact op met DigiHulplijn via 0800- 1508 of kijk op www.digihulp.nl

 Stap 4 |  afrondingZelfmetingen_jongeman_bloedsuiker.jpg

Uw meetwaardes komen na het versturen automatisch binnen in het systeem van de huisartsenpraktijk. De huisarts of praktijkondersteuner verwerkt de uitslagen in uw medisch dossier. Met hen heeft u afspraken gemaakt over wanneer zij naar uw uitslagen kijken, en wanneer u hierop een reactie kan verwachten.

 Informatie icon pagina voor patienten Meer informatie 

Meer informatie over bloedsuiker en diabetes vindt u op www.diabetes.nl. Voor andere vragen neemt u contact op met uw huisartsenpraktijk. Heeft u de contactgegevens niet paraat, gebruik dan het overzicht van huisartsenpraktijken op deze website.

Overzicht huisartsenpraktijken

­