enthousiaste digicoach mediis huisstijl

Van medewerkers wordt verwacht dat ze steeds meer digitaal gaan werken en uit de voeten kunnen met diverse systemen en applicaties. Lang niet alle medewerkers kunnen meekomen. Mediis wil praktijken stimuleren serieus werk te maken van digivaardige medewerkers. Huisartsen kunnen daarom via Mediis praktijkmedewerkers laten opleiden tot digicoach.

Bij Mediis leggen we de nadruk op laagdrempelig en on-the-job begeleiding van praktijkmedewerkers. Onze digicoaches zijn daarom bij voorkeur verbonden aan de huisartsenpraktijk waar ze werken.

[klik hier voor schematische aanpak | digicoaches Mediis]

Een digicoach in Midden-Holland is een andere dandigicoach tussen twee medewerkers bijvoorbeeld in Rotterdam. mede door de wensen van de aangesloten huisartsenpraktijken heeft elke regio zijn eigen aanpak. Eén ding is echter overal gelijk: een digicoach 'trekt nooit stekkers uit computers', en wordt ook niet de ICT-techniekman of -vrouw!

Na de training tot digicoach hebben praktijkmedewerkers echt niet direct overal een antwoord op. Gelukkig is dat ook niet nodig! Zij krijgen van Mediis doorlopend tools, content en trainingen aangeboden, en worden op de hoogte gehouden van nieuws en actualiteiten. Bovendien gaat Mediis, samen met alle digicoaches in de regio een netwerk opzetten, zodat onderling best-practices en knelpunten gedeeld kunnen worden. Elke keer het wiel opnieuw uitvinden, is zonde!

Een antwoord op alles is dus niet nodig, maar wat een digicoach wél nodig heeft, is: de motivatie om collega’s te willen ondersteunen en begeleiden in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Én hij of zij wil graag collega's interesseren voor digitalisering & modernisering van de huisartsenpraktijk en de inzet van eHealth. Iets waar de digicoach zelf, uiteraard enthousiast over is!

blije laptopEen digicoach in de praktijk kan veel opleveren. Medewerkers die digitaal vaardiger worden, werken zelfstandiger en hebben meer zelfvertrouwen. Het is van invloed op hoe mensen werken, wie het werk kan doen, en hoeveel werk er verzet wordt. Digitaal vaardige medewerkers hebben meer tijd voor patiënten en ervaren meer werkplezier! 

Informatie en aanmelden

Klik op de groene button voor meer informatie over het profiel van een digicoach, de gewenste vaardigheden en welke ondersteuning er is vanuit Mediis.

informatieblad | digicoach

Bij interesse in de opleiding tot digicoach, óf in het laten opleiden van een medewerker, kan het informatieverzoek hieronder worden ingediend. Anouk Nijenhuis | projectleider digitalisering neemt dan contact op om het vervolgtraject door te nemen, en eventuele vragen te beantwoorden. 

Informatieverzoek

Graag naam praktijk invullen
Uw naam?
Uw email?
 

­