Zelfmetingen jongeman

Patiënten komen regelmatig naar de huisartsenpraktijk voor controles die ze ook zelf thuis kunnen doen. Via Uwzorgonline, MijnGezondheid.net of spreekuur.nl, kunnen patiënten op een gemakkelijke en veilige wijze hun thuismetingen digitaal doorgeven aan de praktijk.

Fysieke consulten kunnen hierdoor in bepaalde gevallen vervangen worden door digitale consulten. Hierdoor zijn patiënten minder tijd kwijt aan reizen en aan het wachten bij de huisartsenpraktijk. Zorg op maat, die beter aansluit op de behoefte van patiënten, wordt hierdoor mogelijk. Zij krijgen meer regie over hun eigen gezondheid. 

Voordelen voor de huisartsenpraktijken

Zelfmetingen vrouw

  • Geen briefjes meer, de bloeddruk wordt digitaal doorgegeven
  • De gemiddelde bloeddruk wordt automatisch berekend
  • De waardes zijn gemakkelijk te verwerken in het HIS
  • Minder druk op de telefoon | meetwaardes worden digitaal doorgegeven
  • Minder kans op foutieve of dubbele registratie

De mogelijkheden

Er zijn verschillende toepassingen waarmee patiënten hun thuismeting door kunnen geven. Mediis ondersteunt de huisartsen bij de toepassing die al in gebruik is in de praktijk, dan wel het beste past bij patiënt en praktijk. De drie mogelijkheden zijn:

MijnGezondheid.net

Als een patiënt een account heeft, kan deze door de huisartsenpraktijk in MijnGezondheid.net worden aangemeld voor thuismetingen. De patiënt vult de meting in via het patiëntenportaal, waarna de meting wordt ontvangen in het HIS. Vragenlijsten kunnen verstuurd worden wanneer de CVV (Consult Voorbereidende Vragen) zijn afgenomen.

Uw Zorg Online

Gebruikers van patiëntenportaal Uw Zorg Online kunnen de optie 'zelfmetingen' openzetten. Zodra dit is gebeurd kan de patiënt met een account voor Uw Zorg Online thuismetingen invoeren. De metingen worden direct in het HIS ontvangen. Via Uw Zorg Online is het (nog) niet mogelijk om vragenlijsten te versturen.

Spreekuur.nl

De patiënt wordt via VIPLive uitgenodigd voor Spreekuur.nl. Vervolgens wordt door de huisartsenpraktijk een keuze gemaakt voor het type thuismeting, de frequentie en de duur. De patiënt ontvangt een notificatie als het tijd is voor een meting. De meting wordt ontvangen in VIPLive en kan worden teruggekoppeld naar het HIS in het diagnostisch dossier. Het is ook mogelijk om vragenlijsten te versturen.

Bloeddruk eerst

Er wordt gestart met thuiszelfmetingen van de bloeddruk. Zodra dit loopt, kan er ook gekeken worden naar die van bijvoorbeeld glucosewaarden.

Zelfmetingen_oudere_man.jpgMediis biedt hierbij de volgende ondersteuning:

  • Startpakket met handleidingen en checklists
  • Intake gesprek op de praktijk, waar wordt besproken hoe zelfmetingen passen binnen de praktijkvoering
  • Laagdrempelig contact tijdens de uitrol voor vragen en problemen
  • Online vragenuurtjes | uitwisselen van tips met andere praktijken
  • Online pagina op mediis.nl/voor patiënten, waar naar kan worden verwezen voor instructies.

 

Interesse en aanmelden 

Interesse?  Vul het informatieverzoek hieronder in. Anouk Nijenhuis | projectleider digitalisering neemt dan contact op, om het vervolgtraject door te nemen, en eventuele vragen te beantwoorden.

 

Informatieverzoek zelfmetingen

Graag naam praktijk invullen
Uw naam?
Uw email?
Invalid Input
 

­