Mediis logo nieuws

Uitnodiging POH dag 2.0

  • Gezellige start,
  • een boeiende lezing,
  • interessante workshops voor zowel POH-S als POH-GGZ,
  • lekker eten en drinken in de zon,
  • en een hoop gelach tijdens de eindquiz

Klinkt als een leuke dag, toch? Nou. Dat was het ook! Wij als bureauteam kijken terug op een geslaagde POH Dag!

Een glaasje te veel op hadden we zelf niet maar was een onderwerp van één van de drie workshops die startten na de lunch. In de ochtend nam Lisanne Koomen ons eerst mee in de lezing over relatie tussen leefstijl en psychische aandoeningen. Er werd ook gereflecteerd op de eigen leefstijl. Een zeer actueel onderwerp. Wil je weten wat je hebt gemist? pdfKlik hier om de presentatie te bekijken.

Na de lunch dus de workshops en als afsluiting kwamen alle leerdoelen nog een keer langs in een spetterende quiz georganiseerd door Onno en Nelly van het GGZ- bureauteam van Mediis.

Workshops

1. Ja-maar patiënt

Hoe komt een patiënt nou in beweging die alles al heeft geprobeerd en niets wil? Mathijs van den Eijnden nam ons mee in de ‘Motiverende Gesprekstechnieken.’ Aan den lijve kon men ondervinden hoe je iemand zelf mee laat denken over de oplossing van zijn of haar eigen probleem.


2. Een glaasje te veel

Martijn Schagen van de Brijder ging met de deelnemers aan de slag hoe verslaving aan de orde komen in de consulten. Dat kan nog best een uitdaging zijn. Zeker als je zorgverlener niet kunt voorstellen waarom men er überhaupt aan begint. En is jouw mening eigenlijk wel relevant voor de patiënt?


3. Leefstijl in beeld

Soms kan het erg helpvol zijn om de boodschap die je als POH wilt overbrengen visueel kunt maken. Daar gaf Jeannet van de Krol van ‘Teken je boodschap’ genoeg handvatten voor. Men kreeg een schetsboek en stiften mee om te gebruikten tijdens de consulten.

tekenen poh dag.png

 

­