Landelijke actiedag nieuws

Op 1 juli komen huisartsen uit het hele land in actie op het Malieveld in Den Haag. Ook huisartsenpraktijken aangesloten bij ons doen mee aan deze actie. Mediis steunt hen daarin.

Bestuurslid Gerry Wiesenhaan: ‘Ik heb een mooi vak en ik hoop ons vak nog heel lang uit te kunnen blijven oefenen. Persoonlijk, nabij, laagdrempelig en langdurig dat is hoe het vak het beste bij mij past, maar het vak uitoefenen op deze manier wordt steeds lastiger.’

Onze huisartsen staan voor de wensen en het belang van de patiënten: een toekomstbestendige, toegankelijke en kwalitatief sterke huisartsenzorg uitgevoerd door uitgeruste en gemotiveerde huisartsen en hun medewerkers die duurzaam in de huisartsenzorg willen werken.

De huisartsenzorg heeft een grens bereikt

Op dit moment worden door de overheid nieuwe plannen gemaakt voor de zorg voor de komende jaren. Huisartsen willen daarin concrete stappen zien waarmee de druk op de huisartsenzorg op de korte en langere termijn wordt verlicht.

Want er is:

  • Te weinig tijd voor patiëntenzorg
  • Geen (passende huisvesting)
  • Een hoge druk van avond, nacht en weekenddiensten
  • Een stijgende vraag naar huisartsenzorg
  • Onvoldoende aanbod van personeel en huisartsen
  • Geen doorstroom patiënten door overbelast zorgsysteem

Website met informatie over de actieweek

Op de actiepagina huisartseninactie.nl vind je alle informatie over deze manifestatie.

De actiesdag is een initiatief van de actiegroepen ‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De bezorgde huisarts’, samen met de huisartsenorganisaties LHV en VPH. 

­