Meer tijd voor patient.2 projecten

In november start het eerstelijns gynaecologie speekuur! Na een lange aanloop en in afstemming met VGZ en de gynaecologen van het GHZ is er groen licht om van start te gaan met een eerstelijns kaderspreekuur gynaecologie! Twee kaderhuisartsen uit de regio, Pauline Vlug en Annemarie Sliedrecht, starten vanaf november het spreekuur in Gezondheidscentrum Korte Akkeren in Gouda. 

Het eerstelijns gynaecologie spreekuur is bedoeld voor de behandeling van eerstelijns gynaecologische klachten en anticonceptiebeleid. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het plaatsen van spiraaltjes en implanons, het aanmeten van pessaria bij een verzakking of het bespreken van seksuologische- of menstruatieklachten.

Binnenkort informeert Mediis de huisartsen over de exacte indicaties en de mogelijkheden van verwijzing via Zorgdomein.

Meer informatie

Op de Artsenavond_met_kaderartsen_urogynaecologie.jpgartsenavond van het GHZ in januari van dit jaar, zijn Pauline Vlug en Annemarie Sliedrecht geïnterviewd over de aanstaande plannen voor het spreekuur. Hier leggen zij uit helder uit wat het voordeel is voor patiënten en huisartsen. Daarnaast vertellen ze wat zij te bieden hebben in aanvulling op wat de huisarts zelf doet en geven daar concrete voorbeelden van. 

Klik op de afbeelding hiernaast om de video vanaf het juiste punt te laten afspelen. Het afspelen duurt ongeveer een half uur maar daarna ben je dan ook goed op de hoogte!

­