Mediis bestuurMediis heeft een deskundige RvC (Raad van Commissarissen) met actieve leden die naast toezicht houden ook graag meedenken. Elk jaar komen bestuur, directie en de RvC voor een strategiedag bij elkaar. Op maandag 19 sept hebben zij nagedacht over de rol van Mediis bij het toekomstbestendig houden van de huisartsenzorg.

Belangrijke conclusies 

  • Bestuur, directie en RvC zien een belangrijke rol voor Mediis weggelegd als het gaat om het aantrekkelijk houden van het werken in de huisartspraktijk.
  • Mediis wil praktijkhouders helpen door hen te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering. Zo kan het praktijkhouderschap ook aantrekkelijker worden gemaakt voor potentiele opvolgers.

Als eerste wil het bestuur en directie de uitgangspunten en behoeften gaan toetsen bij de huisartsen om zicht krijgen op wat huisartsen nodig hebben als het gaat om praktijkvoering en digitalisering. 

Samen aan de slag voor goede en toekomstbestendige huisartsenzorg!

Ivo Smeele, Lid van de RvC en (kader) huisarts zegt daar over: 'Het staat voorop dat de huisartsen de uitdaging van opvolging het beste gezamenlijk effectief op kunnen pakken, daar is een organisatievorm als de coöperatie uitermate geschikt voor.'

Discussieavond 12 oktober HAP | Mediis

Een eerste bijeenkomst waar Mediis hierover met huisartsen in gesprek wil, is de discussieavond op woensdag 12 oktober. Deze avond wordt gezamenlijk ingevuld door de HAP en Mediis. De onderwerpen van deze avond hebben te maken met de toekomst van de huisartsenzorg in Midden-Holland waaronder praktijkbeëindiging en opvolging. Alle huisartsen, ook waarnemers en hidha's zijn deze avond van harte welkom om mee te discussiëren. 

­