BBL doktersassistenten

In onze regio is, net als in veel andere regio’s een groot tekort aan doktersassistenten. Daarom wil Mediis de praktijken in de regio ondersteunen om meer doktersassistenten op te leiden. In samenwerking met ROC Midden-Nederland en drie andere zorggroepen uit de omgeving van Utrecht, start in januari 2023 een opleiding tot doktersassistent middels een leer/werktraject. In dit opleidingstraject worden mensen, die al werk- en levenservaring hebben, omgeschoold tot doktersassistent. Het onderwijs wordt in Utrecht gegeven, de kandidaten komen uit de regio Midden-Holland.

Het project richt zich op het opleiden van zij-instromers tot doktersassistent via een regulier maar op maat gemaakte BBL opleiding, waarin werken en leren wordt gecombineerd. De medewerker in opleiding komt in dienst van een huisartsenpraktijk en volgt gelijktijdig een opleiding. De doelstelling van het project is het laagdrempelig opleiden van doktersassistenten, zodat er meer mensen worden opgeleid.

Mediis is hard op zoek naar huisartsenpraktijken die willen opleiden

De wervingscampagne om doktersassistent te worden werpt zijn vruchten af. Op dit moment hebben we zo’n 25 kandidaten die geschikt lijken. Zij willen heel graag aan de slag als doktersassistent!

Op dit moment hebben we helaas maar 8 leerwerkplekken beschikbaar in onze regio. Mocht je als praktijk toch nog een leerwerkplek kunnen bieden, meld je dan alsnog zo snel mogelijk aan

De kandidaten hebben een achtergrond als o.a. Verzorgende IG in de ouderenzorg, apothekersassistenten, welzijnsmedewerkers, tandartsassistenten, kraamverzorgende, thuiszorg en winkelmedewerkers. Opvallend is dat veel mensen wel ervaring in de zorg hebben. Leeftijd is ook divers, van 25 tot 60 jaar.

Aanmelden kan bij Tessa van Leeuwaarden (beleidsmedewerker bij Mediis) via t.vanleeuwaarden@mediis.nl

Sollcitanten

Ken jij mensen die hiervoor geschikt zouden zijn? Solliciteren voor een opleidingsplek als doktersassistent kan tot en met dinsdag 20 december 2022 voor de start in januari. Later in het jaar start een nieuwe groep. Daar kun geinteresseerden zich ook al voor opgeven. De volledige vacature staat op de vacaturepagina van deze website. 

­