Praktijkconsulent Lida van der Maat

Vanaf 1 april komt Lida van der Maat het bureauteam van Mediis versterken. Zij gaat voor vier dagen per week aan de slag als praktijkconsulent kwaliteitsteam. Vanuit Mediis faciliteren we de uitvoering van chronische zorg in de huisartspraktijken. Lida gaat straks de praktijken ondersteunen bij het zorgprogramma voor DM-patiënten en de zorg voor kwetsbare ouderen.

Wat ze gaat doen

  • In de diabeteszorg gaat zij de POH-S inhoudelijk ondersteunen, samenwerking met ketenpartners organiseren en meewerken aan scholingen.
  • In de zorg voor ouderen ligt de nadruk op het implementeren van de leidraad en ondersteuning van de POH-S. Hierbij gaat ze nauw samenwerken met Tessa van Leeuwaarden | beleidsmedewerker en Arno Karstens | kaderhuisarts ouderengeneeskunde.
  • Daarnaast gaat Lida de POH-dagen mee organiseren
  • En werkt zij samen met praktijkverpleegkundige Carolien Muit (lees het interview met Carolien hier) aan het kwaliteitsbeleid.

Praktijkbezoek door Lida en Carolien

Lida is net als Carolien een dynamisch, open en benaderbaar persoon. Ze komen graag bij jullie langs op de praktijken. Leer ze allebei kennen en je zult zien dat het steeds makkelijker wordt om elkaar te vinden, en even te mailen of te bellen, óók voor korte vragen.

Neem vooral de tips hieronder van praktijkondersteuners Marieke de Ruyter en Daniëlle Smits ter harte! Zij hebben onlangs een praktijkbezoek gehad.

Marieke / "Het was prettig kennismaken. We hebben het erover gehad dat het goed is om als prakijk een bezoek van hen in te plannen als er een nieuwe collega start. Dat kan heel goed als onderdeel van het inwerktraject. Op die manier weet je al bij de start van je werk dat je voor bepaalde zaken bij Mediis moet zijn, bijvoorbeeld als je meer wilt weten over VIPLive en bij wie je waar moet zijn voor welke vragen."

Daniëlle / "Carolien kwam 23 februari bij ons langs op de praktijk. Ik was haar heel dankbaar voor alle tips die ze heeft gegeven over VIP LIVE. Ik kan het iedereen aanraden om een kort lijntje met ze te hebben. Het is een snelle en prettige manier van ondersteuning en voor het krijgen van antwoorden op je vragen."

Over Lida

Lida woont in Maarssen. Zij is werkzaam geweest als praktijkconsulent bij UNICUM voor de ketenzorg in de regio Bilthoven en heeft daar veel ervaring opgedaan op het gebied van de verschillende zorgprogramma’s. Lees in het tijdschrift voor praktijkondersteuners & praktijkverpleegkundigen het artikel over Lida's werk als praktijkconsulent bij UNICUM

Ze werkte daarnaast ook nog één dag per week als praktijkondersteuner in een grote huisartsenpraktijk in Maarssen. Nu ze vier dagen in de week bij Mediis gaat werken, is ze daar gestopt. Het adviseren en ondersteunen van praktijkmedewerkers als praktijkconsulent past haar zo goed en vind ze zo boeiend en afwisselend, dat ze daar meer van haar werktijd aan wil besteden.

Maar niet al haar tijd! Ze geeft als gastdocent les aan huisartsen en praktijkondersteuners. De ene keer is dat een inhalatietraining en een andere keer een training atriumfibrilleren. Ze ziet het geven van deze gastlessen als een leerzame aanvulling op haar werk als praktijkconsulent en zal dit dan ook blijven doen.

­