Opvolger Ineke Ruting DM2

We hebben een opvolger gevonden voor Ineke Ruting, onze kaderhuisarts Diabetes, waarvan we nog niet helemaal kunnen beseffen dat ze na zoveel jaar écht bij Mediis gaat stoppen. We zijn blij met de komst van Renatha Rietveld- Deelen. Zij komt vanaf juni het bureauteam van Mediis versterken en gaat nauw samenwerken met Lida van der Maat, praktijkconsulent kwaliteitsteam als het gaat om DM2. Renatha gaat zich onder anderen bezig houden met:

  • De juiste zorg op de juiste plek
  • Terugverwijzingen van patiënten met diabetes type 2 van de internist terug naar de eerste lijn
  • Behoud van kwaliteit van zorg in een veranderend zorglandschap, met krapte van ondersteunend personeel
  • Samenwerking met alle ketenpartners binnen het zorgprogramma

Over Renatha

Renatha woont, samen met haar man en drie kinderen van 18, 20 en 23 jaar in Bergambacht, Ze woont pas sinds kort in Bergambacht, daarvoor heeft ze meer dan 20 jaar in het landelijke Berkenwoude gewoond. 

Na haar geneeskunde studie in Rotterdam, is ze twee jaar arts-assistent intern geweest in het Ignatius Ziekenhuis in Breda. Hier is, zo zegt ze zelf, een stevige basis gelegd voor interesse in chronisch zieke patiënten, met onder anderen diabetes en nierfalen. Daarnana volgde ze de huisartsenopleiding in Rotterdam. Haar laatste opleidingsjaar was in 2000 in Schoonhoven. In deze prachtige zilverstad was er ruimte voor een extra huisarts in dienst. In deze zeer afwisselende functie is ze nu, 23 jaar later nog steeds werkzaam. 

Renatha verteld dat ze door de jaren heen de werkzaamheden en het aantal medewerkers in de praktijk heeft zien veranderen. Door de komst van de POH-S is veel chronische zorg zoals Diabetes Mellitus van de tweede lijn teruggekomen naar de eerste lijn. Over het huisartsenvak zegt ze: 'Het mooie van huisarts zijn is, dat de hele patiënt en zijn omgeving bekend en van belang zijn, en daar geef ik graag aandacht aan.'

Sinds maart van dit jaar is ze gestart met de twee jaar durende kaderopleiding Diabetes. Renatha vindt het een uitdaging dat ze bij Mediis op een breder niveau mag meedenken en meewerken aan de ketenzorg Diabetes. Ze zegt daarover: 'Mediis heeft veel enthousiaste collega’s en er wordt veel werk verricht qua overleg op verschillende niveaus, en er is een uitgebreid aanbod voor nascholing en cursussen voor huisartsen en hun praktijkmedewerkers.

'Ik kijk uit naar een plezierige en constructieve samenwerking met collega’s uit de eerste en tweede lijn.'

 

 

­